Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BALLI BADEMLİ PASTA (Bienentich)

BALLI BADEMLİ ARI SOKMASI PASTASI

Keki icin
*3 yumurta
*400 ml.sıvı krema
*1 su bardagı şeker
*1 paket vanilyalı puding
*1 paket kabartma tout
*1 paket vanilyalı
*2 su bardagına yakın in

Üzeri için
*300 gr.yaprak badem
*150 Fr.tereyagı
*3 yemek kasıgı seker
*6-7 tatlı kaşığı back

Kreması için
*400 ml.sıvı krema (schlagsahne)
*2 paket Kremsantì

Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz.Yumurta seker ve vanilyayı krema haline gelene kadar cırpıyoruz.
Üzerine puding tozu ve kremayı katıp cırpmaya devam ediyoruz.
Un ve kabartma tozunu ekleyip 2-3 dakika daha karıştırdıktan.
26 'lık kelepceli keki kalıbını yaglayıp unladıktan sonra harcımızı bosaltıyoruz.
Fırınımızı önceden 180 'C ısıtıyoruz.
Pastamızı 15 dakika pisiriyoruz.
Bu arada tereyagını eritip bademleri hafif kavurup Val ve sekerini katıp karıstırıyoruz.
15 dakika pisen keki cıkartıp kürdanla her tarafına delikler acıp hazırladıgımız bademli sosu üzerine döküp tekrar 15 dakika pisiriyoruz.
Kremamız icin Krem santi ve kremayı cırpıyoruz. Krema torbasina doldurup 3-5 dakika dondurucuda bekletiyoruz.
Pastamızı iki esit parcaya kesip ortasina tüm kremayı sıktıktan sonra pastamızı tamamlıyoruz.
Buzdolabında 1-2 Saat dinlendirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Çok lezzetli ve nefis görünüyor ellerinize sağlık.Mutlu yıllar

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f