Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KALAMARLI MAKARNA




KALAMARLI MAKARNA

Pek çok yemegi seçmeme rağmen deniz mahsulleri mutfağımın vazgeçilmezidir. İtalyan restorantında çalışırken iş bitiminde taze deniz ürünlerini taze yapılmış ev makarnası ve onları birleştiren nefis soslarla birlikte tatmak hep favorim olmuştur.

(2 kişilik )

300 gr .çubuk makarna
2 adet temizlenmiş kalamar
Bir kaç dal taze reyhan (kurusu da olur )
Bir kaç diş  doğranmış sarımsak
5-6 adet kokteyl domates
Bir tutam renkli karabiber
Bir-iki kaşık kadar sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı


Kalamarları doğuyoruz. Teflon tavayı ocakta kızdırıp içerisine doğranmıs kalamarları atıp suyunu salana kadar ileri geri hoplatıp kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çeken kalamarlara sıvıyağ ve sarımsak ekleyip biraz karıştırıyoruz.Domatesini, baharatını katıp domatesler suyunu salınca reyhan ve tereyağını ekliyoruz.
Makarnayı bol suda  haşlayıp süzüyoruz sosa eklediğimiz makarnayı beş dakika kadar sosla pişirip servis ediyoruz. Afiyet olsun

Bizi facebookta takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakeyfim








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f