Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KURU DOMATES MEZESİ


KURU DOMATES MEZESi

İşyerinde haftada bir kez hazırladığım ve kahvaltıda öğle molası, akşam üstü her vakitte tercih edilen atıştırmalık bir lezzet. Bir ay kadar buzdolabında saklayabilirsiniz ki o kadar beklemeye kalmıyor

1 kg.domates kurusu
130 gr.rendelenmiş Parmesan Peyniri
1 demet taze reyhan
3-4 diş sarımsak
1  su bardağı zeytinyağı
Tuz

Zeytinyağı ile birlikte domatesleri el blenderi ile eziyoruz. Biz yağda bekletilmis domates kullandığımız için ezilmesi çabuk oluyor. Kuru domatese gerek duyarsanız biraz daha fazla zeytinyağı kullanabilirsiniz. Parmesan ve sarımsağı katıp tekrar eziyoruz en son ince ince kıydıgımız reyhan  (Basilikum) ve tuzunu ekleyip bütün malzemeleri ekmeğe sürebilecek kadar eziyoruz. Afiyet olsun.
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi 
 











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f