Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

SÜT KAYMAKLI BAZLAMA




Bazlama

Haftasonu kahvaltılarında taze ekmek kokusuyla, böreksiz, poğacasız geçirirsem birşeyler eksik gibi hissediyorum ve masadan aç kalkıyorum ☺
Malzemeler
1 kase taze süt kaymagi
500gr un
1 buçuk su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya / yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

● Unumuzun ortasını açıyoruz içerisine tuzu atıyoruz.
● 1 bardak suyun içerisine maya ve şekeri eritip 5-10 dakika ön mayalanma yapıyoruz.
● Kabarcıklar oluştuktan sonra mayalı suyu unun ortasını döküp yavaş yavaş unla karıştırıyoruz suyu az gelirse biraz daha ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
●Hamurumuzun kurumaması icin zeytinyağı ile biraz yağlayıp üzerini kapatıp yarım saat mayalandırıyoruz.
● Mayalanan hamurdan 10-12 adet küçük yumak döküyoruz.
● Her yumağı elimizle açıp, icerisine süt kaymağı sürüp rulo yapıyoruz biraz bekletip tekrar açıyoruz önceden ısıttıgımız teflon tavada orta ateşte alt üst pişiriyoruz.
● Afiyet olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f