Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

TAVADA HAŞHAŞLI KATMER



TAVADA HAşHAşLI KATMER

Pekçok takipçimiz "Yasemin  Hanım gözlemeler, katmerleri yapıyorsunuz ama bizim elektrikli sacımız yok, makinemiz yok biz nasıl  yapalım " diye mesajlar yolladılar.
Bizim işimiz gereği pek çok araç gereçe sahibiz ,  sizler içinde en pratik şekilde pek çok tarifi yeniliyorum. Oklava gölgesinde büyüdüğümü hep söylerim her ne kadar küllenmiş sacın altında yanan gazellerle yapılan gözlemelerin   yerini tutmasa da çalışanlar için pratik yöntemle katmer, gözleme yapabilirsiniz.

10-12 adet Minik Katmer için
750 -800gr un
1 yemek kaşığı silme tuz
1 paket kuru maya / yarım paket yaş mayada olur
2 buçuk su bardağı ılık su

İçine sürmek için
1 kase sarı haşhaş ( ceviz, fındık yada sade tereyağlı yapabilirsiniz )
50 gr yumuşak  tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ

Unumuzun ortasını açıyoruz tuzu, mayayı katıp azar azar su ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz( suyun hepsini birden koymayın cıvık olur)
Üzerini kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan 10 -12 adet portakal büyüklüğünde yumaklar döküyoruz. Üzerine nemli bir mutfak bezi örtüyoruz.
Tereyağı, sıvıyağ ve haşhaşı karıştırıyoruz.
Yumakları büyük servis tabağı kadar açıyoruz üzerine 1-2 yemek kaşığı haşhaş sürüyoruz resimdeki gibi zarf şeklinde katlayıp üzerine nemli bez örtüyoruz.
Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz.
(TEREYAĞLI yapmak isterseniz 100gr oda sıcaklığında eritilmiş tereyağını her yumaga birer kaşık sürüyoruz)
Yağlı yumakları tavamızın büyüklüğünde açıyoruz. Teflon tavayı ocağa koyup ısıtıyoruz. Tava ısınınca katmerleri tek tek tavada çift taraflı pisiriyoruz.  İndiksiyon ocakta 9 da pisirdim .Pişen katmerlerin yüzüne tereyağ sürüp servis tabağına alıyoruz üzerine bezle kapatıyoruz. Afiyet olsun.
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f