Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

HAŞLAMA



Haşlama

Kuzu eti kokuyor diye pekçok evde pisirilmiyor bence en güzel haşlama ve kavurma kuzu eti ile oluyor.  Tabiki herkesin damak tadı farklıdır bu tarifimizi isterseniz dana eti ilede pisirebilirsiniz.

4 kişilik
1 kg.kemikli kuşbaşı kuzu eti
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 dal biberiye
3 diş sarımsak
Tuz, kimyon, zerdeçal
4 su bardağı sıcak su  (

Tenceremizi ocağa koyup kızdırıyoruz  etlerimizi ilave edip mühürlüyoruz. Etler renk aldığında içerisine kuru soğanı bütün olarak sarımsak ve havucu da dilimleyip ekliyoruz. Üzerine 2 su bardağı sıcak  suyu boşaltıyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Etler pişene kadar ara ara sıcak su ekleyip lokum gibi pisiriyoruz.
En son suyunu çekince baharatlarını ekleyip isterseniz sulu isterseniz susuz olarak servis edebilirsiniz.
Ben suyunu çektirdim ve birazda kendi yağıyla kısık ateşte kavurdum
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 yorum:

susamcorekotuFeriha dedi ki...

BİZ ÖZELLİKLE KUZU ETİ YEMEYE ÇALIŞIRIZ,çok lezzetlidir asla kokmaz özellikle Balıkesir'imizin kuzu etleri çok makbuldür :)
afiyet şifa olsun

susamcorekotuFeriha dedi ki...

BİZ ÖZELLİKLE KUZU ETİ YEMEYE ÇALIŞIRIZ,çok lezzetlidir asla kokmaz özellikle Balıkesir'imizin kuzu etleri çok makbuldür :)
afiyet şifa olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...

Bizim evde de Kuzu eti çok tüketilir lezzetini tartışmam zaten
Saygılarımla

ARZU'NUN LEZZET ADASI dedi ki...

Kuzu eti çok lezzetlidir ve çabuk pişer bizde tüketiriz ama o minicik kuzuları düşünmeden yemek gerekiyor düşününceee....

EMELCE LEZZETLİ ANLAR dedi ki...

Ellrinize sağlık Yasemin hanım. Kış mevsiminin güzel yemeklerindendir.

Unknown dedi ki...

Elerine sağlık cnm bir etbur olarak tek kelimeyle nefis diyorum

Unknown dedi ki...

Çok güzel olmuş.. Ellerinize sağlık.. Sevgiler...

lifestylesieda dedi ki...

Ellerine saglik yasemin

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f