Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

TAVA BÖREĞİ (PEYNİRLİ)



TAVA BÖREĞİ (Peynirli )

Ilk defa Ordu'da yedigim kolay ve leziz bir börek Ordu 'da kuru yufkayı heryerde bulabilirsiniz 5-6 kadın mahalle aralarında akşama kadar yufka açıp pişirip satıyorlar. Kadın her daim üretir eve destek verir.

6 adet kuru yufka (işkefe)
1 kase beyaz peynir
1 su bardağı sıvıyağ

- Yufkaları soğuk su ile doldurdugunuz legenin içerisine batırıp teflon tavaya yeleştiriyoruz.
-Her yufkanın arasına 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdiriyoruz.
-Teflon tavaya ilk iki yufkayı yerleştirdikden  sonra beyaz peynir  serpistirip üzerine tekrar ıslak yufka ile kapatıyoruz .
-Her iki  yufkada bir peynirli harç koyup her kata mutlaka sıvıyağ gezdiriyoruz.
-En üst kata kapak yada oval bir tepsi ile bastırıp altı kızarana kadar orta ateşte pisiriyoruz. 
-Kızarmaya başladıktan sonra kalan yağın yarısını böreğin kenarlarına  sızdırıp düz bir tencere kapağı ile  böregi alt üst ediyoruz.  
-Yarım saatte nefis bir börek hazırlamış olacaksınız afiyet olsun. 
-
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim 











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f