Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ŞERİTLİ PORSİYONLUK BÖREK



Şeritli Porsiyonluk Börek 

Hamuru için 
2 su bardağı ılık süt 
1su bardağı sıvıyağ ...
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 buçuk yemek kaşığı tuz
Un 


İç Harcı
1 kg. haşlanmış patates
1 adet kuru soğan 
yarım çay bardağı sıvıyağ 
1 çay kaşığı tuz
Kırmızı toz biber, karabiber pul biber

Yufkalara sürmek için
150 gr.eritilmis tereyağı

Üzerine Sürmek için
2 yumurta


~ Soğanı minik minik doğruyoruz tavaya sıvıyağla birlikte koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Haşlanmış patatesleri ve baharatlarını ekleyip 5 dakika birlikte kavurup ocaktan alıyoruz.
~ Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı katıp eritiyoruz. Ilık suyu ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Tuzunu atıp azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
~ Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 5 dakika kadar bekletiyoruz.
~ Dinlenen yumakları oklava ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Yufkanın yarısını tırtıklı bıçakla resimdeki gibi şeritler kesiyoruz. 
~Üzerine bir iki yemek kaşığı tereyağı sürüyoruz.
~ Patatesli harçtan bir kenarına koyup yufkayı rulo yapıyoruz.
~ Böreğin iki ucundan tutup örgü olacak şekilde yuvarlayip bir uçtan başlayarak sarıp böreğimizi tamamlıyoruz.
~ Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz 
~ Yumurtasını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
~ Afiyet olsun.
~ Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 yorum:

Anadoludan Lezzetler dedi ki...

Ellerinize sağlık mutlaka deniyecem.

Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...

Teşekkürler canım

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f