Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MANTARLI VE ÇÖKELEKLİ AÇIK BÖREK



Mantarlı Ve Çökelekli Açık Börek

1 su bardağı sıvı krema yada süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yumurta  (sarısı üzerine sürülecek )
2 paket  (15gr)kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
Un

Üzerine
1 kase kıyılmış mantar(125gr )
1 adet kırmızı biber
1 kase Çökelek
1 yumurta sarısı

Kuru mayayı ılık su ile eritiyoruz, içerisine sıvı krema yada sütü, sıvıyağı ve yumurtanın beyazını ekleyip çırpacakla çırpıyoruz.
Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan yumaklar döküyoruz.
Yumağımızı pizza tavamıza göre yada fırın tepsisine göre açıp tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerine bolca çökelek serpiştiriyoruz.
Yumaklardan birini açıp uzun seritler kesip 2 şerli birbirine dolayıp örgü şeklinde böreğimizin kenarına ve ortasına  şekildeki gibi yerleştiriyoruz.
Kıyılmış mantar ve biberleri dilediğiniz gibi süslüyoruz.
Böreğimizin örgülü yerlerine yumurtasarısı sürüyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 190'C pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan https://www.facebook.com/mutfakkeyfim





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 yorum:

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK TARİF YAZMAK GERÇEKTEN ZOR .. EMEKLERİ ANLATABİLMEK VE FOTO ÇEKMEK.. AFİYET OLSUN VE EMEKLERİNİZE SAĞLIK

Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...

Teşekkür ederim üstad

Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Anadoludan Lezzetler dedi ki...

Ellerinize sağlık. Resim ve tarif yazma konusunda şiddetle katılıyorum.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f