Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ISPANAKLI ŞERİT POĞAÇA




Ispanaklı  Şerit Poğaçalar

Malzemeler
2su bardağı ılık süt
1su bardağı sıvı yağ...
2 yumurta(sarısı üzerine sürülecek)
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1paket yaş maya
3 yemek kaşığı (75gr) tereyağ

İç Harcı 

500gr taze ıspanak 
1 kase beyaz peynir
Tuz, Pulbiber  
yarım çay bardağı sıvıyağ 

Ara katlara sürmek için 
100 gr. tereyag

Üzerine
Sarı haşhaş

Ilık sütün içerisine şeker ve yaş mayayı eritiyoruz.
Un hariç bütün malzemeleri ilave edip tel çırpacakla iyice özleşene kadar çırpıyoruz.
Azar azar unu ekleyerek ele yapısmayan bir hamur elde ediyoruz.
1saat kadar dinlendiriyoruz.Hamurumuzuyumurta büyüklüğünde yumaklayıp her yumağı tatlı tabağı büyüklüğünde açıp 1 tatlı kaşığı tereyag sürüp diger yumağıda açıp üzerine kapatıyoruz.
Altı kat olana kadar her kata yag sürüp üst üste koyuyoruz.
Hamurun hepsine aynı işlemi yapıp 15 dakika daha bekletiyoruz.
Sonra oklavamızla altı katlı hamuru açıp pizza bıçağıyla kesiyoruz.Ben biraz büyük olsun diye her hamuru 4 esit parcaya böldüm.8 esit parcayada bölebilirsiniz.

Ispanakları bol suda yıkayıp kurutuyoruz salata gibi ince ince doğruyoruz , yağını ve baharatını atıp peynirini ekliyoruz.
Üçgen parçaların köşe kısmına cizikler attıp yuvarlak kısma ıspanaklı harç  koyup bükerek serit poğacamızı tamamlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine hamurları aralıklarla dizip yarım saatte tepside beklettikten sonra yumurtasını sürüp üzerine sarı haşhaş ekeleyip 180'c pisiriyoruz

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f