Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

PANCAR YAPRAĞI TURŞUSU



PANCAR YAPRAĞI TURŞUSU

İlk defa marifetli annemin evinde bulgur pilavının yanında pancar yaprağı turşusunu yemiştim çok lezzetliydi. Annem acı biber de koymuş içerisine acılı hafif sirkeli nefis bir lezzet oluşturmuş hanım sultan.
Bu sene bende hem acılı hem acısız pancar yaprağı turşumu hazırladım.

Turşu Suyu için
3 litre kaynamış sıcak su
1 buçuk su bardağı üzüm sirkesi
Çay kaşığı ucuyla limon tuzu
3 yemek kaşığı kalın tuz  (Meere Salz)
7-8 diş sarımsak
Bir kaç tane acı yeşil biber  (isteğe bağlı olarak )

Suyumuzu kaynatıp bir kaba alıyoruz içerisine tuz ve limon tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.
Soguduktan sonra sirkesini ekleyip tekrar karıştırıp turşu suyumuzu hazırlıyoruz.
Bu Turşu suyu ile istediğiniz turşuyu kurabilirsiniz.
Pancar yapraklarını bol suda yıkıyoruz. Saplarıyla birlikte birer parmak kalınlığında dogruyoruz. İsterseniz dogramadan elinizle iri parçalar halinde koparıp yapabilirsiniz.
Sarımsakları soyup doğruyoruz.
Cam kavanozlara pancarı ve sarımsakları birlikte dolduruyoruz. Aralarından su geçebilecek kadar basıyoruz.
Turşu suyu ile kavanozu ağzına kadar dolduruyoruz.
Pancar saplarından iki tanesini alıp çarpı şeklinde kavanozların ağzına yeleştiriyoruz böylelik le pancarlar turşu suyunun üzerine çıkmamış olacaktır.
Kavanozların ağızlarınıkapatıp serin bir yerde saklıyoruz.
Afiyet olsun
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f