Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MUSKALI KATLI POGACA



Muskalı Katlı Poğaça

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı ılık su
2 yumurta (sarısını üzerine sürmek icin ayırıyoruz)
1 paketyaş maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
un

Ara Katlara Sürmek için

100 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatımış )
1 kase beyaz peynir 
bir miktar ince kıyılmış maydanoz 

Üzerine
2 yumurta sarısı
bir miktar çörekotu

Mayayı ılık su ve şekerle karıştırarak eritiyor
Süt, yumurta akı,tuz, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğuruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. 
Dinlenen hamurdan 12 adet yumak yapıp her birini tabak büyüklüğünde açıyoruz.   
Aralarına tereyağ sürerek 6 şarlı üst üste dizip iki büyük hamur katmanı yapıyoruz. 
Yağlı hamurumuzun üstüne bir bez örtüp 15 -20dakika dinlendiriyoruz. 
Dinlenen hamuru oklava ile açıyoruz  üçer parmak kalınlığında şeritler kesiyoruz.
Her şerite birer kaşık peynirli harçtan koyup resimdeki gibi muska şeklinde sarıyoruz. 
Yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine yerleştirip yarım saat kadar daha tepside  mayalandırıp yumurta sarısını sürüp çörekotunu serpistirip  185'C derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f