Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KARNIBAHAR -HAVUÇ VE DOMATES TURŞUSU



Karışık Turşu (Karnıbahar, Havuç, Kokteyl Domatesli)

Turşu Suyu
3 litre kaynatılmış su
1 buçuk su bardağı üzüm sirkesi
çay kaşığı ucuyla limon tuzu
6-7 adet top karabiber
3 yemek kaşığı kalın tuz

1 buçuk kg.ham kokteyl domates
1 adet küçük boy Karnıbahar
3 adet havuç
7-8 diş sarımsak

Suyu kaynatıp tuz ve limon tuzunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Soguduktan sonra sirke ve karabiber leri ekleyip karıştırıyoruz.
Sebzeleri yıkayıp kuruluyoruz.
Karnıbaharı bıçak kullanmadan elimizle küçük parçalara bölüyoruz.
Havucu ince uzun dogruyoruz.
Domatesleri çöp şişle deliyoruz.
Sarımsağı ince ince kıyıyoruz
Cam kavanozlara sebzeleri karışık olarak dolduruyoruz.
Üzerine soğuyan turşu suyu ile doldurup birkaç saat kapağını kapatmadan bekletiyoruz.
Kapakları kapatıp serin bir yerde saklıyoruz. Afiyet olsun
 


Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f