Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ISPANAKLI ORMAN MEYVELİ PASTA


ISPANAKLI ORMAN MEYVELİ PASTA

Bugüne kadar Ispanaklı Pasta yapmadıysanız çok şey kaçırdınız diyebilirim. ...
Ispanaklı Pastalar benim favorim özellikle yaban mersini , böğürtlen ve ahududu meyveleriyle de nefis oluyor.

İşte tarifimiz (26'lık kelepçeli kalıp için )

4 yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik şeker
yarım çay bardağı ıspanak püresi +yarım çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tepeli su bardağı +2 tepeli yemek kaşığı un
bir fiske tuz

Kreması için
1 litre süt
1 su bardağı 130gr nişasta
2 tepeli yemek kaşığı 30gr un
1 buçuk çay bardağı 150gr şeker
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı 20gr tereyağ
1 paket sıvı krema(yada 1 paket kremsanti +1su bardağı soğuk süt )

Süslemek için
1 paket dondurulmuş Orman Meyvesi
2 adet muz
Süt, nişasta, un şeker ve yumurta sarısını tencereye koyup karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşınca kaynadıktan sonra tereyağını ekleyip ocaktan alıyoruz.Ilk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz arada bir karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
Yumurtanın sarısını şekerle birlikte 10 dakika kadar mikserle yüksek ayarda çırpıyoruz . Ispanak ve ılık suyu ilave edip çırpıyoruz.
Kabartma tozu, vanilya ve ununu eleyerek ekleyip düşük ayarda mikserle çırpıyoruz.
Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
İki harci birleştirip spatulayla karıştırıyoruz.
26'lık kelepçeli kalıbımızı margarinle yağlayıp unluyoruz. Pandispanyayı boşaltıp önceden ısıttıgımız 200'C fırında pistiginden emin olana kadar kapağını açmadan pisiriyoruz.
Pişen pandispanyayı soguduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz. Üç eşit parçaya bölüyoruz.
Bu sefer pisirdigim pandispanya çok güzel kabardı fakat ortasında bir tepecik oluştu
Bende o kısmı kesip ufalayip pasta süslemesinde kullandım.
Soğuyan kremanın içerisine sıvı kremayı katıp 5 dakika yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.
Pastamızın ilk katına krema sürüp orman meyvelerinden diziyoruz. İkinci katı uzerine kapatıp tekrar krema sürüp dilimlenmiş muzları dizip üçüncü katı kapatıyoruz. Kalan krema ile bütün pastamızı kaplıyoruz.
Pastanın kenarlarını ufaladigim pasta keki ile kapladım isterseniz çikolata parçacıkları yada fındıklada kaplayabilirsiniz.
Pastamızın en üstünü meyvelerle süsleyip
Buzdolabında birkaç saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f