Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

SEBZELi TURŞU



Sebzeli Turşu

15 yıldır her sene bu turşuyu hazırlarım çoban salatasının turşu versiyonu da diyebiliriz
Tadanların damaklarında kalan nefis bir meze, ekmek batırarak yiyebileceğiniz gibi pilavların yanında harika bir tamamlayıcı hadi bakalım tarife

3 kg. Domates
500 gr acı yada tatlı sivri biber
1 adet orta boy kuru soğan
1 baş sarımsak  (8-9 adet)
yarım demet maydanoz
2 buçuk su bardağı üzüm sirkesi
1 adet limon suyu
 yeterince sıvıyağ
1 tepeli yemek kaşkaşığı kalın tuz
Cam kavanoz

- Domateslerin kabuklarını soyup ince ince geniş bir leğene doğruyoruz .
- Biberleri , maydanoz , soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp domatese ekliyoruz.
- Limon suyunu sıkıp, sirke ve tuzunu atıp sebzelere ekliyoruz.
- Güzelce karıştırıp tadına bakıyoruz sirkesi belirgin tuzuda damak tadına göre ayarlıyoruz.
- Kavanozların ağız kısmında bir parmak eksik olacak şekilde turşumuzu suyu ile orantılı olarak dolduruyoruz.
- Kavanozların ağız kısmına üzerini örtecek şekilde sıvıyağla doldurup havayla iletişimini kesiyoruz.
- Kapaklarını sıkıca kapatıp serin bir yerde saklıyoruz turşumuzu 4-5 gün sonra yiyebilirsiniz. Kavanozu açtıktan sonra yağı ile turşuyu karıştırarak servis ediyoruz.
- Afiyet olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim























  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f