Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ACILI-ACISIZ KIRMIZI BiBER SOSLARI






Hem buzluga koyabileceginiz
Hemde cam şişelerde saklayabileceginiz

Acılı- Acısız Biber Sosları

Salça niyetine bütün yemeklerinizde, mezeler de hatta kahvaltıda bile kullanabilirsiniz.
2 kg.kırmızı etli biber
500 gr.acı yada tatli yeşil biber
1çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı sirke
1yemek kaşığı tuz

Biberleri yıkayıp kuruluyoruz. Kırmızı biberlerin çekirdeğini alıp küp seklinde dogruyoruz.
Acı biberleri çekirdeği ile birlikte dogruyoruz.
Biberleri tencereye koyup sıvı yağını ekleyio orta ateste haşlanmaya bırakıyoruz.
Biberler haşlandıktan sonra tuzunu sirkesini ekleyip blendırla eziyoruz.
Tekrar ocakta kısık ateste 15-20 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara doldurup ters kapatıyoruz. Kavanoz kapaklarının yeni olması gerekir bozulmaması için serin bir yerde saklayabilirsiniz.
Buzluga koymak istiyorsaniz sosumuz soguduktan sonra plastik buzluk kaplarina yada buzluk posetlerine porsiyonluk doldurup buzlugumuzda donduruyoruz.
Makarnalar ,et yemekleri,mezeler icin pratik bir sostur mutlaka denemelisiniz
Afiyet olsun

 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim












  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f