Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

VİŞNE REÇELİ



Vişne Reçeli

500gr Vişne
750gr şeker
1 çay kaşığı ucuyla limon tuzu

Vişneleri çöplerini ayırıp bol suda yıkıyoruz.  Çekirdeklerini bir aletle yada çatal iğnenin arkasıyla kanırtarak çıkartıyoruz. Ben küçük bir çekirdek çıkarma aleti kullandım çok pratik oldu.
Tencereye biraz vişne koyup üzerine biraz şeker koyup biraz daha vişne ve bir kat daha şeker koyup bir gece şekerde beklettiyoruz.
Ertesi gün orta ateşte reçeli kaynatıyoruz. Vişneler büzüşmeye yakın kevgirle tencereden alıyoruz. Reçelinsuyuna limon tuzunu ekleyip biraz koyulaşana kadar pişiriyoruz .
Vişneleri tekrar tencereye boşaltıp  2-3 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak cam kavanozlara doldurup ters çeviriyoruz.
Soğuduktan sonra serin bir yerde saklıyoruz
Afiyet olsun









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f