Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KARNIBAHARLI HAVUÇLU SİRKE TURŞUSU






KARNIBAHARLI HAVUÇLU SİRKE TURŞUSU

1adet karnıbahar
2 adet havuç
3-4 diş sarımsak...
birkaç dal maydanoz yada kereviz yaprağı
1çay tabağı kalın tuz
üzüm sirkesi

Karnıbaharları elimizle küçük parcalara bölüyoruz.
Bıçak kullanmayın karnıbaharların renkleri bozuluyor.
Havuçları soyup dogruyoruz
Karnıbahar ve havuçların üzerine tuzu döküp arada bir karıştırarak 3-4 saat bekletiyoruz.
Karnıbaharların sertligi geçip yumuşamaya başlayınca bol su ile yıkıyoruz.
Üzerine sarımsak ve maydanozları da ekleyip karıştırıyoruz.
Cam kavanozlara sebzeleri doldurup üzerine sirkeyle dolduruyoruz.
Kavanozların ağzını sıkıca kapatıp serin bir yerde saklıyoruz.
Bir hafta sonra turşumuz yemeye hazır olacaktır.Afiyet olsun









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f