Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ISPANAKLI KÜMBET PASTA







Ispanaklı Kümbet Pasta
ilk defa farklı bir tarif denedim lezzeti ve sunumu çok güzel
Hayalimdekiyemekler sayfasının sahibi sayın Safiye Aras hanımefendiye teşekkürler harika tarifleriyle bizlere önderlik ediyor....
 4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı taze ıspanak püresi ve iki çorba kaşığı ılık su ile karıştırılıcak
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin

Kreması için

5 su bardağı süt ( yarım su bardağı kremşanti için kullanılacak )
1 su bardağı un
1,5 yemek kaşıgı nişasta
1 paket şekerli vanilya
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
1 poşet kremşanti

İsteğe göre Üzeri için

1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt

Ispanaklı pasta keki için Yumurtaları toz şekerle krema haline gelene kadar ( 5 dakika ) çırpıp Ispanak püresini ve ılık suyu karıştırıp çırptığınız şekerli yumurtaya ilave edin iyice karıştırın,
Unu ve kabartma tozunu havadan eleyerek ilave edip en son şekerli vanilyayı ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş ( 26 cm çapında ) kelepçeli veya slikon kek kalıbına dökün 180 derece fırında pişirin.( kek pişerken fırında su dolu ısıya dayanıklı bir kap olursa kekiniz daha yumuşak olur )
Ispnaklı kekinizn piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın,
Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarırın soğuduktan sonra kalıbın kenarlarını spatula ile sıyırarak kekinizi çıkarın,
Kreması için 4,5 bardak sütü,unu,nişastayı,tozşeker iyice karıştırıp pişirin şekerli vanilyayı ilave edin kremayı ocaktan alın daha sonra hindistan cevizini ve ilave edip iyice karıştırın,soğuması için kenara alın.
Pastanızın Kreması soğuduktan sonra kremşanti ve yarım bardak sütü katılaşana kadar çırpın ve kremaya ilave edip karıştırın,
Hazırlamış olduğunuz keki ikiye ayırın
Büyük çukur salata kasesinin içine streç folyo ile kaplayın kestiğiniz kekin bir tanesini kaseye yerleştirin elinizle düzelterek çukur şeklini verin
Önceden hazırladığınız kremayı kekin içine koyun isteğe göre kremanın üzerine kivi veya muz dilimleri koyabilirsinz kalan diğer keki kremanın üzerine kapatın,
Kümpet pastanızı buzdolabında en az 2 saat dinledirin
Ispanaklı Köstebek Pastanızı süslemek için Kremşantiyi süt ile katılaşana kadar çırpın
Köstebek ( Kümbet ) pastanızın buzdolabından çıkarın üzerindeki streç folyoyu açıp servis yapacağınız tabağa ters çevirip kaseyi çıkarın,
Kremsanti ile istediginiz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun
Bizi facebookta takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim











 Afiyet Olsun

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

lifestylesieda dedi ki...

Harika görünüyor,ellerine saglik

Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...

Teşekkürler canım

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f